Vi vill att ni ska känna er trygga med köpet av en valp av oss på Barnsjöbacks kennel.Här nedan har jag skrivit lite om hur vi tänker, vad ni får som valpköpare hos oss och vad vi ställer för krav på er för att ni ska kunna ge er schnauzer ett riktigt gott liv.

Valpar är söta i allmänhet och Schnauzervalpar i synnerhet. En valp växer dock upp och blir en vuxen hund. Det krävs tid, engagemang, kärlek, pengar och mycket mer för att ha hund och innan man skaffar en valp bör man tänka igenom om att man kan ge hunden ett bra liv .

 
När  man bestämt sig, ska man fundera noga på vilken ras som passar bäst. Det är många aspekter som ska vägas in när man väljer ras. Temperament, storlek, användning och en hel del annat.
 
Har du funderat på att skaffa en Schnauzer och inte har träffat någon Schnauzer  och vill veta mer eller bara “klappa lite” så tveka inte – bara ring eller skicka ett mail. Du är alltid välkommen bara vi är hemma!

 Om du är intresserad av att köpa en valp av oss vill vi träffa dig och din familj. Detta är viktigt för att ni ska känna att rasen är rätt och att vi som uppfödare motsvarar era krav.
Det är naturligtvis också viktigt för oss, eftersom vi är måna om att de valpar som vi föder upp kommer till hem som motsvarar våra förväntningar.


Vi har vår uppfödning i en mycket liten skala hemma. Vi strävar efter att få fram stabila, trygga och friska hundar som  följer ras standarden.Valparna föds upp i hemmiljö, de är vana vid både vuxna och barn och allt som rör vardagen.  

Från 4-5 veckors ålder är det fritt fram att komma på besök.

Valparna levereras vid 8- 9 veckors ålder.


Vi följer Svenska kennelklubbens (SKK) och Svenska Schnauzer Pincher Klubbens (SSPK) regler och använder avtal enligt SKK vid försäljning.
Valparna är också registrerade i SKK. De veterinärbesiktigas, avmaskas, vaccineras och är idmärkta innan leverans.
Vid leverans får man med sig en "valppåse" innehållande lite hundmat, en bit snuttefilt som luktar mamma och syskonen och pärm  med lite råd och tips mm. 

 

 Alla valpar är vid leverans:
Registrerade i SKK
ID-märkta
Vaccinerade
Avmaskade
Veterinärbesiktigade
Dolda Fels Försäkrade 

(Försäkring för dolda fel gäller under hundens första tre levnadsår)
 
 
Vid leverans av valp medföljer:
SKK:s köpekontrakt
Välkommen Valp
Ägaranmälan till SKK
Stamtavla
Veterinärs intyg som ej är äldre än 7 dagar.
Vaccinations intyg
Mat för första tiden när ni kommer hem och matråd
Pärm med goda råd och tips


Självklart finns vi alltid tillgängliga om ni behöver hjälp eller råd med något.

Vi anordnar valpträff en gång på våren och en gång under hösten,där vi träffas och går en promenad som avslutas med fika och hundlek.

Har ni vägarna förbi är kaffet alltid klart… Kom och hälsa på! 

 Så söker ni en härligt glad, rolig och kärleksfull kompis att dela vardagen i vått och torrt med, som lika gärna är med på en 3 timmars promenad som en båttur i full fart, en stilla stund i soffan, då är en Schnauzer från oss kanske hunden för dig?